Advies op maat

Medisch Specialist

Privaet Financieel Maatwerk voor medisch specialisten

 

Voor de specialist in loondienst of werkzaam als specialist vrije beroepsbeoefenaar zijn er verschillende organisaties die hun belangen behartigen. De bekendste is de Federatie medisch specialisten.

De specialist in loondienst wordt beloont via de salarisschalen van het AMS. Deze staan vermeldt in de CAO voor ziekenhuizen van het NVZ.

 

Oprichting

De medisch specialist treedt in dienst bij uw persoonlijke BV, deze dient te worden opgericht bij de notaris. U gaat een salaris genieten en daarop wordt loonbelasting ingehouden. Wel moet u een gebruikelijk loon gaan genieten en daarmee bent u dus niet geheel vrij in het vaststellen van het salaris. Deze BV dient ingeschreven te worden bij een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB). Vervolgens zorgt de notaris voor uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK).

 

Administratie

U als medisch specialist wilt zich richten op uw bedrijf, en niet zozeer bezig zijn met alle randzaken die hierbij komen kijken. Privaet Financieel Maatwerk zorgt ervoor dat uw administratie goed ingericht wordt en vervolgens beheerd blijft, tegen een vast tarief. Bij aanvang van een afspraak wordt er gekeken naar uw persoonlijke behoeftes en hoe uw administratie hier het beste bij aansluit. Wij verwerken uw administratie in de omgeving van Exact, toonaangevende online software voor het beheer van uw administratie.

 

Verzekeringen

Als medisch specialist is het van belang om bescherming te krijgen tegen ongelukken en conflicten. Er kan vanalles gebeuren op de werkvloer en daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering, waarbij u bescherming krijgt voor schade aan personen en goederen. Ook een rechtsbijstandsverzekering is van belang, om uzelf te wapenen tegen juridische conflicten. Daarnaast is ook een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig, om u eigen financiële risico’s te beperken. Privaet Financieel Maatwerk helpt u bij het afsluiten van de juiste verzekeringen tegen de beste prijs.

 

Pensioenfonds

Als medisch specialist neemt u deel aan Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS), het beroepsfonds voor medisch specialisten. De wettelijke verplichting geldt is bedoeld om te garanderen dat iedere medisch specialist een volwaardig pensioen opbouwt.Het is van belang tijdig aan SPMS juiste informatie te verstrekken over je werksituatie. SPMS beoordeelt vervolgens of verplichte deelname op je situatie van toepassing is en zo ja, de hoogte van je premie.

 

Vestigen

Indien u zich gaat vestigen, zult u lid worden van een maatschaps-coöperatie binnen een bepaalde vakgroep.  Hierdoor gaat u een Persoonlijke Holding Besloten Vennootschap (PHBV) oprichten. Voor deze oprichting zijn er de nodige (vorm)vereisten. U wordt werknemer binnen uw eigen BV en er gelden andere belastingtarieven binnen een BV structuur. Wat betekent dit voor u? Privaet Financieel Maatwerk kan u hierin adviseren.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in  onze diensten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

.