Advies op maat

Huisarts

Privaet Financieel Maatwerk voor huisartsen

 

Voor de huisartsen zijn de volgende beroepsorganisaties actief:

  • LHV: De landelijke huisartsenvereniging www.lhv.nl
  • LAD: Landelijke vereniging voor artsen in dienstverband www.lad.nl

 

Inschrijving KvK

Als ondernemer bent u verplicht zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.  Hiervoor moet u zich persoonlijk gaan melden bij een vestiging. Voor Limburg kan dat in Roermond. Denk u er aan om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, anders wordt uw inschrijving niet in behandeling genomen.

 

Pensioenfonds

Bijna alle huisartsen/waarnemers die in Nederland werken, zijn verplicht om pensioen op te bouwen bij SPH. Uitzondering op deze regel zijn huisartsen, die op grond van hun dienstverband verplicht deelnemer zijn in een ander pensioenfonds. U moet zich binnen een maand na de start van uw werkzaamheden bij de SPH aanmelden.

 

Administratie

U als huisarts wilt zich richten op uw bedrijf, en niet zozeer bezig zijn met alle randzaken die hierbij komen kijken. Privaet Financieel Maatwerk zorgt ervoor dat uw administratie goed ingericht wordt en vervolgens beheerd blijft, tegen een vast tarief. Bij aanvang van een afspraak wordt er gekeken naar uw persoonlijke behoeftes en hoe uw administratie hier het beste bij aansluit. Wij verwerken uw administratie in de omgeving van Exact, toonaangevende online software voor het beheer van uw administratie.

 

Verzekeringen

Als huisarts is het van belang om bescherming te krijgen tegen ongelukken en conflicten. Er kan vanalles gebeuren op de werkvloer en daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering, waarbij u bescherming krijgt voor schade aan personen en goederen. Ook een rechtsbijstandsverzekering is van belang, om uzelf te wapenen tegen juridische conflicten. Daarnaast is ook een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig, om u eigen financiële risico’s te beperken. Privaet Financieel Maatwerk helpt u bij het afsluiten van de juiste verzekeringen tegen de beste prijs.

 

Vestigen

Gaat u zich vestigen, komen er veel vragen naar voren. Zo kunt bijvoorbeeld in een bestaande maatschap terecht komen of als solist aan de slag gaan.  Gaat u goodwill betalen of is er sprake van een inverdienregeling? En hoe financiert de bank uw toetreding? Allerlei vragen die bij u opkomen, waarmee wij u van dienst kunnen zijn en passende oplossingen kunnen bieden.

 

Financiële Planning

Met alleen een financieel jaarverslag heeft de ondernemer geen inzicht in zijn persoonlijke situatie. Is het pensioen afdoende geregeld? Wat gebeurt er na mijn overlijden met de praktijk? maar ook items als het kopen van een huis of andere financiële vraagstukken worden in een financiële planning nader uitgewerkt. Bij Privaet Financieel Maatwerk is dit een vast onderdeel van onze werkzaamheden.

 

Vaste prijsafspraak

Bij Privaet Financieel Maatwerk werken we met vaste prijsafspraken voor de financiële jaarwerkzaamheden. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor advies en begeleiding. Heeft u een vraag of verzoek? Dat zit allemaal in de prijsafspraak. Zo weet u waar u aan toe bent en staat u niet voor verrassingen.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in  onze diensten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.