Vraag dit jaar nog uw energielabel aan en bespaar!

Geplaatst op 4 september 2020 in Overige

Voor verreweg de meeste woningen is bij verkoop, verhuur of oplevering een energielabel verplicht. Dit energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningen met een A-label zijn hierbij het meest zuinig, en woningen met een G-label het minst. Ook geeft dit label aan welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn in het huis, zoals dubbel glas of isolatie op het dak.

 

Indicatief energielabel 2015

 

Sinds 2015 hebben koopwoningen een indicatief energielabel ontvangen, dit is echter nog niet definitief. Mocht u van plan zijn om de woning te verkopen/verhuren, dan bent u verplicht om hier een definitief energielabel aan te leveren. Kunt u dit definitieve label niet overleggen aan de inspectie voor de leefomgeving en transport, dan kan dit een boete van €170,- opleveren.

 

Nieuwe situatie 2021

 

Vanaf 1 Januari 2021 moet er een deskundige aan huis komen om dit definitieve energielabel aan te kunnen vragen. De kosten hiervoor kunnen al snel oplopen tot om en nabij de €200,-.

Momenteel kunnen aanvragen voor een energielabel online geregeld worden. Op de website van de rijksoverheid, Energielabelvoorwoningen.nl, kunt u zelf een deskundige uitkiezen die uw gegevens beoordeelt. Na goedkeuring wordt uw energielabel automatisch geregistreerd. Voor deze dienst betaalt u de deskundige één tot enkele tientjes.

 

Voordelen energielabel

 

Een groener label kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen. Tevens bevat dit energielabel tips over het energiezuiniger maken van uw woning. Ook de waarde van uw woning kan door dit energielabel toe nemen. Dit jaar kunt u dus nog een energielabel aanvragen tegen een relatief goedkoop tarief. Dit label is 10 jaar geldig.

 

Heeft u verdere vragen over het energielabel of de verkoop van uw huis? Neem dan nu vrijblijvend contact op.