Verlies omzet bij zorgprofessionals: CB of NOW?

Geplaatst op 29 mei 2020 in Financieel

Door de gevolgen van het Coronavirus kunt u als zorgprofessional financieel in de problemen komen. Gelukkig zijn er regelingen getroffen die het inkomensverlies beperken. Deze regelingen zijn de Continuïteitsbijdrage (CB) en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

 

Verschillen CB en NOW

De CB van de zorgverzekering vergoedt een deel van het omzetverlies van vergoedingen die normaal gesproken door de zorgverzekeraar wordt uitgekeerd. De NOW vergoedt 90% van uw loonkosten bij praktijken die een omzetverlies hebben van meer dan 20%. Om een juiste keuze te maken in het gebruik van de zogenaamde CB van de zorgverzekeraars of de NOW regeling van de overheid, spelen een aantal factoren mee. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw inhaalomzet, de omzet hoger dan de verwachte omzet, maar deels vergoedt gaat krijgen als u kiest voor CB.

 

De NOW-regeling geldt nu voor een periode van 3 maanden, maar kan mogelijk met 3 maanden worden verlengd. De CB-regeling geldt voor een periode van 4 maanden en kan ook worden verlengd.

 

Samen met u kunnen we hierin een juiste keuze maken, al blijft het natuurlijk lastig om gedurende de tijd dat het virus onder ons is, of er geen passend vaccin is gevonden, een eenduidig antwoord te geven.

 

Neem gerust contact met ons op voor nadere informatie.